Tuesday, December 15, 2015

LaterPost : My Engagement to Abdul Qadir (August 29th)

Hyeee..

Setelah sekian lame x update blog..
I mean last time I wrote adalah 19hari sebelum aku bertunang which is abt 4 bln lepas..
Sbb aku da pn selamat bertunang pd 29 Ogos lepas..
and sekarang da Disember da..
Lagi sket je 2015 nk labuhkan tirai..
Alhamdulilah, dgn terikatnye tali pertunangan kpd Abdul Qadir, chentahati aku sejak sekian lama..
Maka, salah satu azam aku nk tamatkan zaman bujang sebelum 25tahun pn bakal tercapai..

By the way,
Rsenye masih x terlambat utk aku uploadkan gmbr mase tunang aku hritu..
Wlwpn aku xde official photographer..
Semua gmbr aku kutip kt hp tetamu..
Betapa aku sgt berjimat..
Sbb belanja besar adalah sepenuhnya dri sponsorship ayah aku..
Jutaan Terima Kasih kpd beliau kerana menjadi sponsor terbesar dlm majlis pertunangan aku..
Aku pn x kerja, so nk over2 tu xleh..
Ape yg ade jela..

Nah, aku belanja beberapa gmbr yg aku da upload kt twitter (sbb twitter aku more private)..


Mini Pelamin aku asalnya aku nk buat bertemakan rustic..
Azreen pn tlg realisasikn dgn sponsorkn papan pallette utk aku ubahsuai ikut citarasa aku..
Tp disebabkan kekurangan tenaga kerja, maka aku dpt buat segitu jela..
Kain backdrop aku beli kt nagoya..
Kerusi aku pinjam rumah sewa Emma..
Bunga and pasu pinjam Mama Cu aku..
Karpet alas sbgai stage bpk aku beli kt jakel,,
Shelf 3-tier tu aku pinjam kwn Mama Cu aku..
n ade la penambahan details utk jadikan pelamin neyh berkonsepkan rustic vintage..
Mse hri kejadian rmai puji sbb unik..
tp xtw la ikhlas ke idok tu..
Final look.. I took the shoot pd hri keesokknnye that is why ade hantaran
Now aku belanja hantaran kami to each other.
Die bg aku : set telekung, towel, kain sepasang, kek, buah, set minyak wangi, sirih junjung, sebentuk cincin berserta wang RM100 (simbolik hantaran aku 10k)
Msti pelik sbb die kasi 8dulang kn..
Actually die nk kasi 7 je..
Qader nk letak minyak wangi ngan towel jd satu dulang tp, x muat pulak.. 
So, terpaksa la letak dlm dulang yg berasingan.

Tunang aku dgn hantaran/hadiah utk aku

Aku bg die : hampers mknan, jubah, sejadah ngan tasbih, buah, kek, bunga rampai, towel, krim puff, set minyak wangi
Hantaran aku berkonsepkn rustic vintage same mcm pelamin tu.
So, hantaran aku jdik super simple (inferior sgt rse banding ngan die pnye tu)..
Aku just susun2 brg dlm bakul n aku hiaskn dgn ribbon and gubahan bunga..
Pastu aku letak skli tag hantaran..


Hantaran aku utk die
Actually mse tunang aku tu, aku bercadang nk curik2 dgr perbincangan dorg..
Malang sekali..
Aku terlalu busy layan mmbe2 aku..
Smpaikn aku xtw dorg sume da smpai..
Tw2 je Mama Cu aku naik atas ckp nk sarung cincin..
So, duduk aku kt atas pelamin sorg2..
Ya Allah, malunye mase tu Allah je tahu..
Then, bile Mak Anjang, iaitu mak sedara Qader dtg nk sarungkn cincin..
Lg la aku berdebar.. 
Dala halfway nk sarung tu, blh tersekat pulak..
Sbb mse beli tu aku test kt jari kiri..
Aduhh,.
Malu aku.. 
Fyi, mak ayah qader n qader x dtg mse tu..
Ikut adat asal, mmg qader xya dtg..
and wakil lelaki yg paling tua yg sarungkan..


Mse neyh tga tersekat tu.. hahha..


Akhirnya, kami pn selamat bertunang da..
Org yg x tw msti kecam qader sbb dtg pkai gitu..
Sbb die dtg lps majlis hbes..
n mse tu bru shoot gmbr neyh..

Alhamdulilah

Now mne2 pegi, kami da blh introduce each other as tunang..
Alhamdulilah..
Tarikh bernikah n sanding pn da tetapkn..
Now, kitorang tga prepare utk majlis kawen ktorg tahun depan pulak..
InsyaAllah, klw xde aral..
Bln 5 tahun depan, tamatlah zaman bujang kami..
Doakan segalanya dipermudahkan Allah SWT..
Jumpe lg nt..
Aku cerita pasal persiapan kahwin ktorg lak ea..


Till then,
XOXO